Onderwijs, Onderzoek

Leer jij genoeg van een hoorcollege?

30 november 2018

Haal jij het maximale uit een hoorcollege of moet het anders, zodat jij er meer van opsteekt?

›› Kun jij je voldoende concentreren tijdens een college te midden van zo’n grote groep?

›› Kun jij goed aantekeningen maken terwijl je een college volgt?

›› Ben jij 1ste of 2de-jaars student aan de Universiteit Leiden?

Help het onderwijs te verbeteren door mee te doen aan dit onderzoek!

Volg een college over slaap, slaaptekort en de gevolgen ervan voor jouw studeren. Wij kunnen dan onderzoeken wat je van dit college hebt geleerd en onthouden.

Tijdens het onderzoek zorgen we voor iets te drinken met wat lekkers. Na afloop kun je je opgeven voor een gratis yogales. Bovendien ontvangt iedere 40ste  deelnemer een Nationale Dinerbon van € 25,- en iedere 15de deelnemer een bon van Bagels en Beans van € 10,-!

5 credits voor studenten Psychologie en Pedagogiek

Verbeter het onderwijs

Doe mee met onderzoek “Leren tijdens colleges”

Hoe lang duurt het? Twee uur op dag 1 en een half uur op dag 2
Waar is het? Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW)

Vragen?

Mail naar lerentijdenscolleges@fsw.leidenuniv.nl

Wat onderzoeken we?

Graag willen wij weten wat studenten leren van colleges en hoe colleges aangepast kunnen worden, zodat studenten met en zonder een diagnose dyslexie, ADHD en/of autisme spectrum stoornissen het beste kunnen leren van colleges aan de universiteit. Daarom nodigen we je graag uit om deel te nemen aan ons onderzoek “Leren tijdens Colleges”. Je deelname is geheel vrijwillig en heeft geen invloed op je cijfers of je relatie met de Universiteit. Tijdens het onderzoek kan je op ieder moment stoppen, zonder dat dit gevolgen voor je heeft.

Waar en wanneer?

Het onderzoek vindt plaats op een door jou gekozen tijdstip op de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW). Als je mee doet, krijg je een online college aangeboden over “Slaap, gevolgen van slaaptekort en het effect ervan op studeren”. Het college wordt gegeven in het Nederlands.

Hoe lang duurt het?

Het totale onderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste deel duurt ongeveer 2 uur, waarin het college 1 uur duurt. Voor en na het college vragen we je om een aantal korte taken te maken. Jouw antwoorden op de taken blijven anoniem. Na een week volgt het tweede deel dat ongeveer een half uur duurt. Tijdens het onderzoek zorgen we dat er iets te drinken is met wat lekkers.

Wat kun je verdienen?

Voor iedereen die zowel het 1ste  ls het 2de deel heeft meegedaan, organiseren we een gratis workshop yoga en meditatie door Pure Yoga. Ook is er voor iedere 15de deelnemer een Bagels and Beans bon van € 10,-  en voor iedere 40ste deelnemer een Nationale Dinerbon van € 25,-.

Hoe kun je meedoen?

Wil je aan dit onderzoek meewerken? Meld je dan nu aan!

Je wordt gevraagd om toestemming te geven voor je deelname aan het onderzoek en om aan te geven op welk tijdstip je langs kunt komen op FSW.

Waar kun je meer informatie krijgen ?

Als je meer informatie wilt of vragen hebt over het onderzoek, kun je een e-mail sturen naar lerentijdenscolleges@fsw.leidenuniv.nl.

Wil je liever iemand spreken die niet direct bij dit onderzoek betrokken is dan kun je contact opnemen met Mitch van Geel van de programmagroep Forensische Gezinspedagogiek en Jeugdhulpverlening.

Onderzoeksteam “Leren tijdens Colleges”

Rianne Feijt MSc, Pedagogische Wetenschappen
Dr. Suzanne Mol, Pedagogische Wetenschappen