Inschrijving Bachelor Honours Classes 2e semester en zomer geopend

6 november 2018

Tweede- en derdejaars bachelorstudenten kunnen zich aanmelden voor interdisciplinaire Honours Classes van de Universiteit Leiden, ook als je niet (meer) aan het Honours College deelneemt. De Universiteit Leiden wil studenten namenlijk de kans bieden om een verdiepend, extracurriculair vak te volgen.

Aanmelding Bachelor Honours Classes nu geopend!

De inschrijving voor de Bachelor Honours Classes van het tweede semester - inclusief summer courses - is vanaf nu geopend en sluit op 15 november 23.59 uur. Het aanbod van de Classes kun je bekijken in de e-studiegids.

Bachelor Honours Classes zijn interdisciplinair en houden zich bezig met complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen en vaardigheden. Studenten die het Honours College programma doen, volgen een Bachelor Honours Class als verplicht onderdeel van hun programma, maar ook voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten die het Honours College programma niet (meer) volgen, zijn er enkele plekken beschikbaar in de Bachelor Honours Classes.

Aanmelding en selectie

Inschrijven voor een Bachelor Honours Class kan via ons online registratiesysteem www.honoursacademyleiden.nl tot 15 november 23:59 uur. Je hoeft je voor de Bachelor Honours Classes dus niet aan te melden via uSis. Bij de inschrijving word je gevraagd jouw gegevens in te vullen en een korte motivatiebrief (250 woorden) te schrijven voor de Bachelor Honours Classes die je graag wilt volgen. Om de kleinschaligheid van het onderwijs te waarborgen, is er een beperkt aantal plekken bij alle Classes beschikbaar. Wij geven jou daarom bij de inschrijving de optie om  1e , 2e, 3e en 4e  keuze aan te geven. De docenten zullen na afloop van de inschrijfperiode studenten selecteren voor hun Class. De uitslag van de selectie wordt 11 december per e-mail bekend gemaakt.

Mocht je nog vragen hebben over de Bachelor Honours Classes en de aanmelding, dan kun je op onze website kijken voor meer informatie of ons bereiken via baclasses@ha.leidenuniv.nl.