Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Nomineer je docent voor de Leidse Onderwijsprijs vóór 1 december 2018

28 november 2018

Geeft jouw docent het beste onderwijs en maakt hij of zij daarnaast gebruik van innovatief en interactief onderwijs? Nomineer hem of haar dan voor de Leidse Onderwijsprijs! Niet alleen geeft deze prijs toegang tot de Teachers’ Academy, ook gaat de winnaar naar huis met een beurs van 25.000 euro.

De verkiezing wordt georganiseerd door het Leids Universitair Studentenplatform (LUS). Tot 1 december kun je de nominatie voor blok 1 insturen via het nominatieformulier. Later dit jaar is het ook mogelijk om docenten in latere blokken te nomineren. De onderwijsprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar. 

De genomineerde moet:

  • actief werken aan het verbeteren van zichzelf en het onderwijs;​
  • veel creatieve ideeën hebben voor het overbrengen van kennis tijdens de colleges en werkt zo mee aan onderwijsvernieuwing binnen het vakgebied en Universiteit Leiden;​
  • een duidelijke affiniteit hebben met het vakgebied en passie voor het vak;​
  • dit over weten te brengen op studenten, door een brug te slaan naar de arbeidsmarkt, actualiteit en onderzoek;​
  • zich niet alleen bezighouden met onderwijs, maar ook studenten zoveel begeleiden mogelijk bij hun persoonlijke ontwikkeling;​
  • ervoor zorgen dat studenten gestimuleerd worden en actief meedoen met het college.

Vragen over het nomineren zelf of over de verdere procedure van de onderwijsprijs kunnen gesteld worden via lus@sea.leidenuniv.nl.

Het Leids Universitair Studentenplatform (LUS) adviseert het College van Bestuur, en in het bijzonder de vice-rector magnificus en portefeuillehouder onderwijs, over actuele onderwerpen op het gebied van onderwijs en studentenzaken. 

Het LUS is verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Deze prijs gaat naar een universitair docent die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van onderwijs. De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar. Het afgelopen jaar ging de prijs naar celbioloog Roeland Dirks.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.