Universiteit Leiden

nl en

Facilitair

Duurzame totaalsloop hoogbouw van start

18 januari 2019

Vanaf dinsdag 22 januari start de totale sloop en afbouw van het voormalige Gorlaeus Laboratorium oftewel de hoogbouw. In drie dagen tijd wordt er, naast de hoogbouw, een torenkraan opgebouwd tot een hoogte van bijna 57 meter. Met behulp van deze kraan wordt de hoogbouw volledig gesloopt. Naar verwachting is de hoogbouw voor de zomer helemaal verdwenen.

Fase 2A
De sloop van de hoogbouw is nodig voor de realisatie van fase 2A. In fase 2A wordt de centrale hoofdas van het Gorlaeus Gebouw afgerond en krijgt het gebouw drie nieuwe zijvleugels. De nieuwe hoofdentree van het Gorlaeus Gebouw komt te liggen aan de Einsteinweg.

De locatie van de torenkraan naast de hoogbouw (in oranje).

Duurzame sloop
De hoogbouw wordt duurzaam gesloopt. Dit houdt in dat de sloop van het gebouw wordt uitgevoerd aan de hand van de beoordelingsmethode BREEAM. Er wordt gestreefd om niveau ‘Excellent’ te behalen dat betekent dat de sloop CO2-neutraal is en geen overlast veroorzaakt. Het puin wordt op de sloopplaats verwerkt tot granulaat, dat vervolgens te gebruiken is als bouwmateriaal of wegfundering.

Meer weten? Kijk dan op de website Duurzame sloop LCP en hoogbouw.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie