Organisatie

Kies voor de studentgeleding van de Faculteitsraad en maak kennis met de partijen (FGW)

19 mei 2020

Van 25 tot en met 29 mei 2020 zijn de verkiezingen voor de studentgeleding van de Faculteitsraad. Heb jij een uitgesproken mening over internationalisering, onderwijs en onze infrastructuur? Breng dan nu je stem uit!

Hoe kun je stemmen?

De stembus gaat voor alle medewerkers en studenten van Geesteswetenschappen open op 25 mei 2020 en sluit op 29 mei 2020 om 16.00. Stemmen kan heel gemakkelijk, door op www.universiteitleiden.nl/stemmen in te loggen met je ULCN account.

Op wie kan je stemmen?

Hieronder zie je een overzicht van de studentpartijen, de studenten die zich verkiesbaar stellen en hun standpunten. Je kiest op één kandidaat van een lijst (partij), vergelijkbaar met verkiezingen voor de Tweede Kamer of de gemeenteraad.

Ondernemende Studenten Leiden (ONS)

De partij ONS staat voor:

1. Internationalisering:
    Diversiteit moet gepaard gaan met inclusiviteit, het is belangrijk dat internationals goed worden opgevangen en dat alle faciliteiten voor elke student beschikbaar en zichtbaar zijn. Zo is er een goed milieu voor alle studenten.

2. Onderwijs:
    Het is belangrijk dat de faculteit ruimte biedt en zorg draagt voor studenten om zich te ontwikkelen. Studeren en nevenactiviteiten moeten met elkaar samen gaan.

3. Infrastructuur:
    Het Humanities Campus project moet goed gemonitord worden en duurzaamheid moet worden gewaarborgd. De voorziening van studieplekken is daarbij belangrijk. Daarnaast moet de overgang naar Brightspace vloeiend verlopen.

De leden:

Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)

De partij LVS staat voor:

1. Internationalisering:
    Internationale studenten moeten hun weg kunnen vinden binnen de universiteit en de stad. Informatievoorziening en documenten moeten daarom altijd tweetalig zijn en talencursussen gratis.

2. Onderwijs:
    De vrije keuzeruimte moet volledig verplaatst worden naar het eerste semester van BA3, zodat een minor elders, een stage of buitenlandverblijf in de studieplanning past.

3. Infrastructuur:
    Wij zijn één faculteit in twee steden. Alle facultaire activiteiten moeten daarom toegankelijk zijn voor studenten uit beide steden of in beide steden worden georganiseerd.

CSL

De partij CSL staat voor:

1. Internationalisering:
    De integratie van internationale studenten moet worden bevorderd, bijvoorbeeld door het aanbieden van gratis taalcursussen. Nederlandse bachelors moeten daadwerkelijk in het Nederlands gevolgd kunnen worden.

2. Onderwijs:
    Iedereen moet goed en neutraal onderwijs kunnen volgen. De universiteit moet zich inzetten om studenten met een functie- of studiebeperking hierbij te blijven betrekken.

3. Infrastructuur:
    CSL staat voor 'blended' learning, er moet een volledig pakket gecreëerd worden uit digitaal onderwijs en onderwijs op de campus; waartussen duidelijk geschakeld kan worden.

Democratic Students Party

De partij DSP staat voor:

1. Internationalisering:
    Als een internationale partij willen wij de verbindende factor zijn tussen de internationale studentengemeenschap en de universiteit, om voldoende ondersteuning voor deze groep te garanderen.

2. Onderwijs:
    Wij willen dat zowel online als fysiek onderwijs voldoet aan de standaarden van goed onderwijs en dat het de privacy van studenten en docenten waarborgt.

3. Infrastructuur:
    DSP – The Hague blijft het probleem van tekort aan faciliteiten, zoals studieplekken, op Wijnhaven aankaarten en streeft naar een betere verbinding tussen de twee universiteitssteden.

Liberale Studentenpartij

De partij LSP staat voor:

1. Internationalisering:
    Er moet gewaakt worden over onze internationale studenten, de crisis mag niet in de weg staan van het onderwijs van studenten in het buitenland.

2. Onderwijs:
    De kwaliteit van het onderwijs mag niet verminderen door de huidige situatie, elke student heeft recht op helder en goed onderwijs, ondanks de crisis.

3. Infrastructuur:
    Als het fysiek onderwijs weer wordt hervat, mag de bouw van de Humanities Campus en de interne verbouwingen geen storende factor zijn voor studenten.