Organisatie

Kies voor de studentgeleding van de Faculteitsraad en maak kennis met de partijen (FGW)

25 maart 2019

Van 8 tot en met 11 april 2019 zijn de verkiezingen voor de studentgeleding van de Faculteitsraad. Heb jij een uitgesproken mening over internationalisering, onderwijs en onze infrastructuur? Breng dan nu je stem uit!

Hoe kun je stemmen?

De stembus gaat voor alle medewerkers en studenten van Geesteswetenschappen open op 8 april 2019 en sluit op 11 april 2019 om 16.00. Stemmen kan heel gemakkelijk, door op www.universiteitleiden.nl/stemmen in te loggen met je ULCN account.

Op wie kan je stemmen?

Hieronder zie je een overzicht van de studentpartijen, de studenten die zich verkiesbaar stellen en hun standpunten. Je kiest op één kandidaat van een lijst (partij), vergelijkbaar met verkiezingen voor de Tweede Kamer of de gemeenteraad.

Ondernemende Studenten Leiden (ONS)

De partij ONS staat voor:

1. Internationalisering:
    Een beter milieu voor internationale studenten begint bij goede studiefaciliteiten en ontplooiing buiten de studie. Internationalisering bevordert het onderwijs, maar de kwaliteit daarvan moet wel gewaarborgd blijven.

2. Onderwijs:
    ONS staat voor studenten die meer willen naast studeren. Het opnemen van colleges creëert flexibiliteit, zodat nevenactiviteiten en colleges niet ten koste van elkaar gaan.

3. Infrastructuur:
    Verduurzaming is van belang. Wegwerpflesjes op de faculteiten moeten worden vervangen door herbruikbare flesjes. Zo draagt de universiteit bij aan een beter milieu.

De leden:

Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)

De partij LVS staat voor:

1. Internationalisering:
    Internationale studenten hebben recht op faciliteiten om optimaal te kunnen studeren en mee te doen, maar het is ook van belang de Nederlandse taal te behouden in de bachelors.

2. Onderwijs:
    Het onderwijs moet voor alle studenten toegankelijk zijn en blijven. Controleer alternatie-ven voor Blackboard, zoals Brightspace, en zorg dat ze een goede vervanging zijn.

3. Infrastructuur:
    Campus Den Haag moet behandeld worden als volwaardig onderdeel van de Universiteit Leiden. Colleges (deels) missen door reistijd tussen Leiden en Den Haag moet van de baan.

CSL

De partij CSL staat voor:

1. Internationalisering:
    Alle informatie moet beschikbaar zijn in het Engels, docenten moeten worden getoetst op hun Engelse taalvaardigheid en integratie met internationale studenten is van belang.

2. Onderwijs:
    CSL wil betere onderwijsfaciliteiten, een functionerend uSis en Blackboard, de mogelijkheid om opdrachten alleen nog online inleveren ten behoeve van duurzaamheid en kleine studies behouden.

3. Infrastructuur:
    Studenten die extra uitdaging willen moeten hierin worden gesteund, maak studeren voor mensen met een functiebeperking toegankelijker door o.a. colleges op te nemen en realiseer meer studieplekken.

Democratic Students Party

De partij DSP staat voor:

1. Internationalisering:
    Realiseer echte internationalisering door het fundamentele recht op medezeggenschap van studenten op zowel universitair als faculteits-niveau net zo toegankelijk te maken voor Nederlandse als internationale studenten.

2. Onderwijs:
    Overwerkte docenten zijn schadelijk voor ons onderwijs, daarom steunen we de strijd van de personeelspartijen om de werkdruk te verlagen en het gebruik van tijdelijke contracten.

3. Infrastructuur:
    Blijf vechten voor betere faciliteiten op Campus Den Haag door de studenten te betrekken bij het vormen van de nieuwe strategie voor faciliteiten op onze campus.

Liberale Studentenpartij

De partij LSP staat voor:

1. Internationalisering:
    De toename van internationale studenten moet hand in hand gaan met de toename van de Nederlandse studenten om de verscheidenheid van Geestes-weten-schappen te waarborgen.

2. Onderwijs:
    LSP is voor de digitalisering van het tentamen-stelsel en de handhaving van het correct gebruik van Engels tijdens de (hoor)-colleges.

3. Infrastructuur:
    De bouw van het nieuwe Lipsius en de verhuizing van studies moeten gepaard gaan met duurzame ontwikkeling en weinig overlast voor de studenten.