Sociaal

Student-pedellen gezocht? 1 april!

1 april 2019

Meer dan 150 enthousiaste reacties kregen we op het bericht dat we studenten zochten die onze pedellen dit jaar willen bijstaan in hun taken. Helaas – het was een 1 aprilgrap. Maar je kunt wél in de rol van pedel kruipen: met ons nieuwe universiteitsspel HORA EST!

Speciaal voor het 444-jubileumjaar is het spel HORA EST! ontwikkeld. Het draait om het omschrijven en raden van begrippen die iets te maken hebben met de Universiteit Leiden en haar 444-jarige geschiedenis. Denk aan het Zweetkamertje of Praesidium Libertatis, maar ook gebouwen in Leiden en Den Haag, historisch figuren als Goeie Mie en Pieter van der Werf en studentenbegrippen als CoBo en keren.

Een belangrijke rol in het spel is weggelegd voor de pedel: trek de Pedelkaart, roep op het juiste moment HORA EST en maak kans op bonuspunten!

Onze pedel zat ook in het complot, bekijk zijn boodschap aan alle enthousiaste student-pedellen

Zag jij jezelf dit jaar wel aan de zijde van onze pedellen staan, en baal je nu dat het niet waar is? Om het leed te verzachten, geven we de eerste 44 exemplaren van HORA EST cadeau! Een primeur, het spel is pas net uit. De pedel zelf reikt de spellen uit, op donderdag 4 april om 16u in het Academiegebouw. Wees op tijd, want op = op!

Speel als eerste HORA EST: op 4 april om vier uur ‘s middags geven we 44 spellen weg!