Schrijf je collegegeld terug met de Gerrit Krolprijs!

6 maart 2019

Schrijf jij het beste Nederlandstalige essay over het thema ‘inclusiviteit’? Dan ben je de eerste winnaar van de Gerrit Krolprijs!

De Rijksuniversiteit Groningen viert in 2019 haar 405-jarig jubileum. Om dit te vieren roept het Talencentrum van de RUG, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.

Jury

Een deskundige jury bepaalt in juni welke inzenders in aanmerking komen voor een nominatie. De jury bestaat uit Ellen Deckwitz (voormalig RUG gastschrijver), Ellen Krol (dochter van Gerrit Krol) en Ronald Ohlsen (docent Nederlands bij het Talencentrum).

Prijs

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de lustrumweek van de RUG in juni. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.000,- en een publicatie van het essay op literair weblog Tzum.

Lees meer & doe mee!

Je kunt je essay insturen tot 3 mei 2019.

Gerrit Krolprijs