Vacature: student-assistent Taalbeleid bij Bestuursbureau (0,4 fte)

8 maart 2019

Wil jij betrokken zijn bij beleidsevaluatie binnen de universiteit? Dan is dit je kans! De directie Strategie en Academische Zaken (SAZ) van het Bestuursbureau is per direct op zoek naar een student-assistent. Deze student zal de taak hebben om een bijdrage te leveren aan de evaluatie van het universitaire taalbeleid. Het taalbeleid is in 2017 vastgesteld en dient dit jaar geëvalueerd te worden.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het taalbeleid bevat zes thema’s: onderwijstaal, taalvaardigheid docenten, taalvaardigheid medewerkers, werving van nieuwe medewerkers, communicatie en het bestuurlijke circuit (klik hier voor het hele beleid). De thema’s zijn uiteenlopend en betreffen zowel centrale diensten als faculteiten en opleidingen. Tot de werkzaamheden behoren onder andere: het maken van een overzicht van alle deelaspecten van het taalbeleid, het doorzoeken van websites naar documenten en communicatie die voortvloeien uit het taalbeleid, het maken van afspraken met betrokkenen (op centraal en facultair niveau) en het ophalen van benodigde informatie bij deze betrokkenen en het documenteren van al deze informatie.

Per wanneer, voor hoelang, en waar?

Startdatum en werkdagen in overleg. Werkzaamheden kunnen per direct starten. De functie eindigt per 1 oktober 2019. Het gaat om 16 uur per week, flexibel in te vullen. De werkplek bevindt zich bij de afdeling SAZ van het Bestuursbureau (Rapenburg 70, eerste verdieping, B-vleugel).

Wie zoeken wij?

Idealiter heb je een studieprofiel binnen de taal-en cultuurwetenschappen, maar dit is niet noodzakelijk. Het gaat er vooral om dat je interesse hebt in taalbeleid en het leuk vindt om mee te werken aan deze evaluatie.

Je bent in ieder geval aantoonbaar:

• Minimaal 3e-jaars BA student aan de Universiteit Leiden;
  • Een snelle en zorgvuldige werker;
  • Handig met MS Word en Excel;
  • Zelfstandig en een doorzetter;
  • Geïnteresseerd in taal en de evaluatie van beleid;
  • Communicatief vaardig en niet bang om het gesprek aan te gaan.

Wat bieden we jou?

Je krijgt het salaris dat geldt voor student assistenten (conform student-assistent 3, €819,- per maand bruto op basis van 16 uur).

Is dit iets voor jou?

Stuur dan je CV, een bewijs van inschrijving of een cijferlijst van de Universiteit Leiden en een korte motivatie (max. 500 woorden) naar h.e.wegman@bb.leidenuniv.nl.

Reageren kan tot en met 25 maart 2019.

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.