Vacature: Faculteitslid Leids Universitair Studentenplatform

25 april 2019

Voor het collegejaar 2019-2020 zoekt het Leids Universitair Studentenplatform per 1 september 2019 nieuwe Faculteitsleden. Van het Faculteitslid wordt verwacht dat zij ondersteunen bij het organiseren van een aantal bijeenkomsten over onderwijs- en studentenzaken.

Over het LUS
In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs tijdens de opening van het academische jaar. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten. De inspanning van een Faculteitslid van het Leids Universitair Studentenplatform vergt ca. 2-3 uur per week. De Universiteit stelt een tegemoetkoming beschikbaar.

Om in aanmerking te komen voor de vacature dienen kandidaten te beschikken over het volgende profiel:

• Je hebt een groot netwerk binnen je eigen faculteit;
  • Je bent geïnteresseerd in actualiteiten en studentenpolitiek aan de Universiteit Leiden;
  • Je beschikt over het vermogen om voor de belangen van studenten op te komen en studenten te vertegenwoordigen;
  • Je hebt affiniteit met belangenbehartiging;
  • Je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die bij het LUS komen kijken. Dit zijn o.a. eens per twee weken vergaderen, bijeenkomsten organiseren/leiden en colleges bezoeken voor de Leidse Onderwijsprijs.

Interesse?
Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij het huidige LUS-lid van jouw faculteit of assessor. Voor overige vragen kun je mailen naar lus@sea.leidenuniv.nl.

Solliciteren kan t/m 21 mei 2019 per e-mail. Stuur een motivatiebrief (max. 1 A4) en cv naar het huidige LUS-lid van jouw faculteit en de assessor van jouw faculteit.