Vacature: Voorzitter Leids Universitair Studentenplatform

2 april 2019

Voor het studiejaar 2019-2020 zoekt het College van Bestuur per 1 september 2019 een voorzitter voor het Leids Universitair Studentenplatform (LUS).

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten.

De functie betreft een breed takenpakket. Zo zit de voorzitter onder andere de interne vergaderingen met het LUS voor, ben je hoofdverantwoordelijk voor de organisatie en logistiek van de LUS bijeenkomsten, onderhoud je contact met verschillende partijen binnen de Universiteit Leiden, neem je plaats in de Plexus Adviesgroep en reik je de Leidse Onderwijsprijs uit tijdens de opening van het academisch jaar. Daarnaast kan je als voorzitter van het LUS benaderd worden voor het plaatsnemen in universitaire taskforces en stuurgroepen.

Om in aanmerking te komen voor de functie dien je te beschikken over het volgende profiel:

• Je beschikt over uitstekende communicatieve en motiverende vaardigheden;
  • Je bent organisatorisch sterk en gestructureerd;
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding;
  • Je beschikt over een groot netwerk binnen de Universiteit Leiden en haar faculteiten;
  • Je hebt een aantoonbare interesse voor hoger onderwijs en het behartigen van studentenbelangen;
  • Je beschikt over een vloeiende (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in het voorzitterschap en beschikt over de vaardigheden om een commissie te motiveren en taken te delegeren;
  • Je bent voor een periode van minimaal 1 jaar beschikbaar voor deze functie.

De inspanningen van de voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform vergen ca. 8 uur per week. De Universiteit stelt hiervoor een tegemoetkoming beschikbaar.

Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij de huidige voorzitter, Nienke Wit, via lus@sea.leidenuniv.nl.

Solliciteer voor 22 april
Solliciteren kan tot uiterlijk 22 april 2019. Je kan je motivatiebrief (max. 1 A4) en cv sturen naar lus@sea.leidenuniv.nl t.a.v. Nienke Wit.