Aya Ezawa nieuwe Diversity Officer

27 mei 2019

Dr. Aya Ezawa is met ingang van 13 mei benoemd als Diversity Officer van de Universiteit Leiden.

Als opvolger van Isabel Hoving werkt Ezawa nauw samen met de vice-rector Hester Bijl en het boegbeeld namens de decanen, Pancras Hogendoorn, in het (door)ontwikkelen en faciliteren van het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid. Het diversiteitsbeleid in de komende periode heeft als doel zowel diversiteit als inclusiviteit in de leer- en werkomgeving, het curriculum en onderzoek te bevorderen en door samenwerking met expertisecentra en beleidsdirecties, faculteiten en instituten het diversiteitsbeleid op alle niveaus van de universiteit te ontwikkelen.

Over Ezawa

Ezawa is socioloog, en heeft in Japan, de VK en VS gestudeerd en gewerkt; haar onderzoek richt zich op gender, etniciteit, sociale ongelijkheid en sociaal beleid. Sinds 2012 is Ezawa is actief betrokken geweest bij het oprichten van het diversiteitsbeleid van de Universiteit Leiden.

Vragen en suggesties

Heb je vragen, suggesties, of wil je bijdragen bij het opbouwen van een inclusieve werk- en leeromgeving, neem dan contact op met haar.