Bibliotheek, Onderzoek

Abonnement op BBC Monitoring: wereldnieuws door de ogen van de wereldwijde pers

7 mei 2019

Doe je onderzoek naar bepaalde actuele of historische gebeurtenissen uit het wereldnieuws en wil je weten hoe er in de landen zelf over bericht wordt? Dan biedt BBC Monitoring uitkomst: dagelijks houdt deze dienst het nieuws in de gaten vanuit stations over de hele wereld en bericht hierover in het Engels.

Studenten en medewerkers hebben vanaf nu toegang tot het volledige bestand BBC Monitoring. Het abonnement loopt tot eind 2019 en zal daarna worden geëvalueerd.

Het archief van BBC Monitoring is beschikbaar tot in 1997. Dat betekent dat de website ook gebruikt kan worden voor onderzoek naar wereldwijde berichtgeving in het recente verleden.

BBC Monitoring is beschikbaar via https://monitoring.bbc.co.uk/login of via de bibliotheekcatalogus. Log in met de knop Log In > Login via academic institution > Universiteit Leiden Identity Server.