PWS coaching door studenten

16 mei 2019

Coaching

De Universiteit Leiden zoekt studenten om leerlingen te helpen bij het maken van een profielwerkstuk bij scholen in Leiden. Deze coaching door studenten is aanvullend op de inhoudelijke begeleiding die de leerlingen ontvangen vanuit school en richt zich met name op ondersteuning in het proces van onderzoek doen en op onderzoekvaardigheden.

• 5 juni 2019 (14.00-17.00 uur): instructiebijeenkomst voor studenten
    Willem Einthovengebouw (ICLON, Kolffpad 1, Leiden)
    Kennismaking, informatie over het project, rol van de studenten, voorbereiding op de startbijeenkomst en op de begeleiding van leerlingen op scholen.

• 9 juli 2019 (9.30-12.30 uur): startbijeenkomst
    Pieter de la Courtgebouw (FSW, Wassenaarseweg 52, Leiden)
    Leerlingen volgen een lezing over wetenschap en kunnen vervolgens kennismaken met/vragen stellen aan de studenten.

• juni 2019-januari 2020: begeleiding leerlingen op de scholen
    De bijeenkomsten op de scholen worden ingepland op basis van de wensen van de scholen. Tijdens deze bijeenkomsten geef je gedurende 3 uur diverse (groepjes) leerlingen advies en feedback over hun onderzoek/profielwerkstuk. Tijdens de bijeenkomsten is toezicht vanuit de scholen aanwezig.

Aanstelling/aansturing

Aanstelling voor dit project vindt plaats bij JobMotion, het interne detacheringbureau van de Universiteit Leiden (uitbetaling op basis van daadwerkelijk gemaakte uren). Het ICLON (Wetenschapsoriëntatie en aansluiting) verzorgt voor dit project de projectleiding en de backoffice: contacten met de scholen en studenten, afhandeling werkbriefjes e.d.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier. Bij grote belangstelling wordt een eerste selectie gemaakt op basis van ervaring en motivatie; overige kandidaten kunnen geplaatst worden op een reservelijst. Aanmelden is mogelijk tot 31 mei 2019. Als je geselecteerd wordt voor het project, ontvang je een uitnodiging en aanvullende informatie voor de instructiebijeenkomst.

Nadere informatie

Hanny Gijsman, projectleider