Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Organisatie

Vacature: Ben jij de studentambassadeur die we zoeken?

15 mei 2019

De afdeling Communicatie en werving van de Faculteit der Geesteswetenschappen zoekt per 1 september 2019 zes studentambassadeurs (0,1 - 0,2 fte / 0,5 - 1 dag per week).

We zijn op zoek naar actieve en enthousiaste studenten die als studentambassadeur hun eigen opleiding (of een cluster van opleidingen) willen vertegenwoordigen. Wil je graag ervaring opdoen met het (mede) organiseren van voorlichtingsevenementen? Ben je nauwgezet, representatief, pro-actief, en zijn je studieresultaten zo goed dat je tijd hebt om er iets naast te doen? Dan is het studentambassadeurschap iets voor jou!

Er zijn vacatures voor de volgende opleidingen/clusters:

 • Cluster: Duitse, Engelse, Franse, Griekse&Latijnse, Italiaanse en Nederlandse taal en cultuur (0,2 fte)
 • Cluster: China-, Japan-, Koreastudies, South and Southeast Asian Studies (0,2 fte)
 • Cluster: Oude Nabije Oosten-studies, Midden-Oostenstudies, Religiewetenschappen (0,1 fte)
 • Cluster: Kunstgeschiedenis, Arts, Media and Society, Film- en literatuurwetenschap (0,2 fte)
 • Taalwetenschap/Linguistics (0,2 fte)
 • Filosofie/Philosophy: Global and Comparative Perspectives (0,1 fte).

Een studentambassadeur voert voorlichtingstaken uit en biedt ondersteuning bij evenementen. Ook is hij/zij contactpersoon voor de studiekiezers. Je bent als studentambassadeur het gezicht van deze opleiding(en) en van de Universiteit Leiden.

Taken

 • Het opzetten en aansturen van een voorlichtingsteam van studenten van de opleiding/ cluster (werven en selecteren van studenten; trainen en uitzenden van studenten), in overleg met de opleiding(en)
 • Maken en bijhouden van standaardvoorlichtingsmateriaal, zoals presentaties voor schoolbezoeken
 • Coördineren/afleggen van schoolbezoeken (geven van voorlichting op scholen over de eigen opleiding/het eigen cluster/de Universiteit Leiden: hetzij zelf, hetzij door iemand uit het voorlichtingsteam)
 • Mede-organiseren van voorlichtingsactiviteiten zoals Open Dagen en Proefstuderen (van organisatie en opbouwen tot opruimen na afloop)
 • Organiseren en coördineren van meeloopdagen
 • Overige werkzaamheden, variërend van het schrijven van nieuwsberichten en bijdragen aan sociale media tot het meehelpen bij andere (wervings)evenementen van de afdeling Communicatie en werving

Wij zoeken iemand die voldoet aan de volgende eisen:

 • Een huidige eerste- of tweedejaarsstudent van een van de genoemde opleidingen
 • Goede studieresultaten
 • Affiniteit en ervaring met voorlichting geven
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Ervaring met sociale media
 • Betrouwbaar, proactief, enthousiast, flexibel en representatief
 • Organisatietalent

Wij bieden

Een leuke en afwisselende baan die een mooie aanvulling vormt op je studie en cv. Je wordt tijdelijk aangesteld in de functie van studentambassadeur voor de duur van een jaar. De startdatum is 1 september 2019. Je wordt uitbetaald conform de SA (student-assistenten) schaal. Het bijbehorende salaris is afhankelijk van je studiejaar en het aantal te werken uren (conform de CAO NU).

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ayelet Mokasay, Marketingcommunicatiemedewerker bachelor, afdeling Communicatie en werving, Faculteit der Geesteswetenschappen, Tel. 071-5273187 E-mail: communicatie@hum.leidenuniv.nl

Solliciteren en gespreksdata

Je kunt je interesse kenbaar maken door je sollicitatiebrief en CV vóór 2 juni 2019 te mailen t.a.v. Ayelet Mokasay, communicatie@hum.leidenuniv.nl. Gesprekken vinden plaats in de tweede en derde week van juni.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.