Sociaal

Mis hem niet: de volgende Leiden Science Run voor vluchtelingstudenten!

4 juni 2019

Schrijf je als één van de eerste teams in voor de vierde editie van de Leiden Science Run!

Op zaterdag 28 september organiseren we wederom de Leiden Science Run op het Leiden Bio Science Park. Stel een ​​team samen van collega's, medestudenten of vrienden en schrijf je in!

De Universiteit Leiden viert in 2019 haar 444-jarige verjaardag. Zo'n speciale verjaardag vraagt ​​om een ​​bijzondere viering,  daarom hebben we de afstand van deze editie aangepast naar 4,44 km.

Rennen voor Scholars at Risk

Op sommige plekken in de wereld worden wetenschappers met de dood bedreigd vanwege hun ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie. De bescherming van deze wetenschappers en het principe van academische vrijheid is belangrijk. Simpelweg omdat het recht van ieder mens om te denken, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen, de basis is voor wetenschap en een vrije en welvarende samenleving.

Daarom gaat de opbrengst van de Leiden Science Run 2019 naar Scholars at Risk, Dit is een programma van de stichting voor vluchtelingstudenten UAF. Het programma biedt bedreigde wetenschappers een tijdelijke mogelijkheid biedt hun onderzoekswerk voort te zetten in een veilige academische omgeving.

Praktische informatie

De Leiden Science Run is een sponsorloop van 4,44 km in estafettevorm. Je rent in een team van vier personen. Het inschrijfgeld (sponsorgeld) bedraagt €25,- per team.

De start en finish zijn bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen (Einsteinweg 55), bij het Gorlaeus Collegezalengebouw. De wedstrijd begint om 12:00 uur op zaterdag 28 september.

Aftermovie 2018

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Event website