Universiteit Leiden

nl en

Facilitair

Scannen? Met je LU-card

11 juni 2019

Bij alle multi-functional-printers op de begane grond van het KOG moet je vanaf vrijdag 14 juni scannen met je LU-card. Hiermee worden documenten veiliger gescand en doorgestuurd. Er lopen vrijdag en maandag medewerkers rond om extra uitleg te geven waar nodig. Het aanpassen van de printer duurt zo’n 10 minuten. Hij is dan niet te gebruiken.

Scan2Mail, zoals de nieuwe toepassing heet, zorgt ervoor dat er snel en eenvoudig documenten gescand en doorgestuurd kunnen worden. Je hoeft alleen je LU-Card tegen de LU-card-paal te houden en vervolgens is er de optie om naast kopiëren & printen te kiezen voor scannen. Met deze optie wordt er naar het eigen LU-mailadres gescand. Ook in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is voor deze nieuwe methode gekozen.

Eigenschappen van scannen via LU-Card:

  • Op iedere printer is het mogelijk om snel te scannen, zonder dat eerst het eigen mailadres ingevoerd hoeft te worden;
  • Er komen geen onbedoelde scans meer aan bij collega’s, doordat per ongeluk een verkeerd mailadres gekozen wordt. Wanneer een scan naar een collega verstuurd moet worden, kan dit door de mail met bijlage door te sturen.
  • Het is niet meer mogelijk om anoniem vanuit een machine te scannen, zodat altijd inzichtelijk is wie de afzender is. Hierdoor is er geen risico meer op anonieme scans met ongewenste inhoud. 
  • Er is geen risico dat een scan ergens blijft “zwerven”. Wanneer de scan te groot is om verwerkt te worden, zal deze automatisch verwijderd worden en niet in de “cloud” blijven hangen.

     

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie