Facilitair, Sociaal

Veilig op de wifi op vakantie? Gebruik EduVPN!

3 juli 2019

Ben jij al klaar voor je vakantie? Hotel geregeld, reisverzekering geregeld, plantenoppas geregeld? En veilige wifi geregeld?

Als je op vakantie gebruik maakt van gratis openbare wifinetwerken, bijvoorbeeld van een strandtent, restaurant of postkantoor, dan loop je het risico dat hackers jouw wachtwoord(-en) via zo’n onbeveiligd netwerk weten te bemachtigen. Dat gaat heel makkelijk en snel: kijk even naar dit filmpje van 43 sec.

Maar wist je dat je er ook een veilige manier is om gebruik te maken van dit soort onveilige wifinetwerken?

Alle studenten van de Universiteit Leiden kunnen gratis EduVPN van Surf Nederland gebruiken. Met EduVPN gaat al jouw verkeer voortaan door een beveiligde tunnel onder het onveilige internet door. Je kunt dit VPN-programma gratis downloaden en installeren op je smartphone, tablet of laptop!

Met een gerust hart lekker internetten op een terrasje in de zon. Er is maar één ding misschien veiliger (en rustiger): je mobiel thuis in de kluis.

Wij wensen jullie een fijne en veilige vakantie!