Onderwijs, Organisatie, Onderzoek

Ontwikkeling visie FSW

9 oktober 2019

Het faculteitsbestuur heeft de ambitie om samen met de medewerkers en studenten te werken aan een nieuwe FSW visie. De oriëntatiefase is opgestart met de vorming van werkgroepen. De werkgroepen brengen nieuwe en voortschrijdende inzichten, inspiratie, suggesties, ideeën, voorzetten, waarschuwingen, scherpe analyses en handvatten voor de toekomst van FSW.

Waarom een nieuwe visie?

De vraag naar een nieuwe visie komt voort uit:

• externe ontwikkelingen in beleid: financiering van universiteiten, personeelsbeleid;
  • interne ontwikkelingen in onderzoek en onderwijs: interdisciplinaire thema’s, vraag naar hybride opleidingen;
  • de ontwikkeling van de internationale markt van het hoger onderwijs;
  • universitaire verhoudingen, met name de noodzaak de samenwerking met de andere faculteiten in Leiden en Den Haag actief te ontwikkelen.

‘Als we erin slagen een wervende en doeltreffende visie en daarmee samenhangende strategie te ontwikkelen, dan zijn we beter in staat onze inbreng te geven in het nationale en internationale debat over de maatschappelijke rol en de financiering van de universiteiten en van de wetenschap. In dit debat wordt de sleutelrol van de sociale wetenschappen vaak onderschat of gemakshalve genegeerd’, aldus decaan Paul Wouters.

Planning

Eind 2020 loopt het huidige FSW beleidsplan af. 2019 en 2020 worden benut om met elkaar een visie voor FSW te ontwikkelen voor de jaren daarna. De planning hiervan wordt zorgvuldig afgestemd op de planning van het universitaire instellingsplan, waar momenteel ook aan wordt gewerkt.