Slaapproblemen? Doe mee aan ons 'sleep group therapy research'

8 november 2019

Veel studenten hebben slaapproblemen. Dit beïnvloedt hun stemming, concentratie, academische prestatie en dagelijks functioneren. Ben jij een van die studenten? Neem dan deel aan ons onderzoek, dat een nieuwe groepstherapie-interventie voor studenten onderzoekt.

Niki Antypa en haar team hebben een slaapgroepinterventieprogramma opgezet en willen de effectiviteit ervan testen. "We willen niet alleen bespreken hoe studenten slapen, maar ook hoe ze denken en voelen overdag, en hoe deze processen 's avonds terugkomen om hun slaap te beïnvloeden."

Een uniek aspect van deze multi-componenten interventie is de introductie van ontspanningstechnieken die ook nuttig kunnen zijn voor studenten. Studenten kunnen deze technieken gebruiken voordat ze gaan slapen, of in een moment van stress bijvoorbeeld. Andere thema’s zoals burn-out, stress en perfectionisme komen ook aan bod in de sessies, omdat ze ook de slaap beïnvloeden.

Wil je meedoen?

Email naar smile@fsw.leidenuniv.nl  en je krijgt meer informatie over de studie, of kijk op 'The SMILE study: Sleep Mood lntervention: Live Effectively a group intervention in students with sleep problems'.