Dinsdag 10 december: Maskerclass over depressie onder jongeren

26 november 2019

Op dinsdag 10 december vindt de 5e editie van Maskerclass van L.V.V.S. Augustinus Leiden plaats. Deze avond bespreekt een panel aan (ervarings)deskundigen het onderwerp depressie.

Wanneer? Dinsdag 10 december van 19:00 tot 21:00 uur
Waar? KOG, Lorentzzaal

Wil jij erbij zijn?

Reserveer je gratis ticket

Samen het taboe en de onwetendheid verkleinen

Organisator Sophie vertelt: “Jaarlijks heeft 1 op de 5 jongeren last van psychische problemen zoals angst en depressie en maakt naar schatting 1 op de 22 een depressie door. Tijdens mijn studententijd had ik nooit gedacht dat ik er daar één van zou worden.
Mijn naam is Sophie en tijdens mijn master ben ik zelf in een depressie gekomen. Dit wist ik uit schaamte te verschuilen achter mijn altijd-vrolijke-vrouw-masker, wat me eigenlijk niet verder hielp.
Na mijn therapie begon ik met bekenden open over mijn donkere periode te praten. Ik merkte op dat de interesse naar depressie totaal geen issue is. Veel mensen willen juist graag meer weten over dit onderwerp en hoe iemand te helpen.
Dat activeerde mij om in 2018 Maskerclass te organiseren bij studentenvereniging Laurentius in Rotterdam. De opkomst van 200 man bleef niet onopgemerkt en sindsdien heb ik dit concept met hetzelfde succes mogen uitrollen bij Vindicat (Groningen), Minerva (Leiden) en R.S.C/R.V.S.V. (Rotterdam).
Door kennis te delen met elkaar en het publiek kunnen we er samen voor zorgen dat de onwetendheid en het taboe rondom depressie kleiner wordt. Het is ontzettend gaaf om te zien hoe een schuw publiek zich ontvouwt tot een bron van nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid.”

Maskerclass depressie