Onderwijs

Studenten Chinees ministerie van Buitenlandse Zaken krijgen internationaal recht-onderwijs in Leiden

20 januari 2020

In de week van 27 januari ontvangt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een groep van dertien Chinese rechtenstudenten die door het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zijn geselecteerd om een periode aan onze universiteit te studeren.

Het doel van hun buitenlandperiode is het volgen van internationaalrechtelijke juridische vakken, bezoeken van internationale organisaties en het opdoen van internationale ervaring. Zij gaan bij ons Engelstalige uitwisselingsvakken volgen samen met onze andere uitwisselingsstudenten.

Na afronding van hun semester in Leiden zullen zij afstuderen aan hun Chinese universiteiten en daarna verder opgeleid worden voor een carrière binnen het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de studenten is al eerder bij ons op uitwisseling geweest en gaf aan: 'Can’t wait to be in KOG again!'