Hoe zie jij de toekomst van de universiteit? Praat mee op Missie2026!

13 januari 2020

De Universiteit Leiden gaat in 2021 over op een nieuw strategisch plan, dat de koers van onze universiteit voor de komende zes jaar bepaalt. De vraag die we ons daarbij stellen, is eigenlijk simpel: hoe moet de Universiteit Leiden er in 2026 uitzien? Om een antwoord op die vraag te vinden, hebben we de denkkracht nodig van iedereen die onze universiteit draaiende houdt – van wetenschappers, partnerorganisaties, beleidsmakers, maar bovenal van jullie, de studenten.

Missie2026 vindt plaats op 21 februari 2020 van 12:30 tot 18:00 uur in het Poortgebouw en is gratis toegankelijk voor iedere student van de Universiteit Leiden. Het is een uitdagende én laagdrempelige bijeenkomst, waar je samen met medestudenten een koers voor de universiteit uittekent. Zijn in 2026 al onze kantines veganistisch? Volgen al onze eerstejaars dan verplicht een vak Programmeren? En dagen we onze studenten nu al voldoende uit, of laten we kansen liggen? Vertel jij het ons maar.

Centraal in het programma van Missie2026 staat een prikkelende designsessie waarin jij samen met andere studenten een toekomstvisie schetst op enkele thema’s naar keuze. We openen de conferentie met een korte presentatie door het College van Bestuur, gevolgd door een inspirerend panelgesprek met de wetenschappers René Kleijn en Judi Mesman. Afsluiten doen we met een borrel.

We hopen van harte je de 21e te mogen begroeten en naar je te mogen luisteren. Neem bij vragen gerust contact op met Olivier Fajgenblat.