Stel je kandidaat voor de medezeggenschap!

7 januari 2020

Van 20 tot en met 23 april 2019 worden er universitaire verkiezingen gehouden voor de student- en personeelsgeleding van de Universiteitsraad en de studentgeleding van de Faculteitsraden. Wil jij je komend jaar inzetten om de belangen van studenten en medewerkers te behartigen? Stel je dan kandidaat door de juiste formulieren in te vullen en deze op 17 of 18 maart in te dienen bij het Centraal Stembureau!

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Wat doet de medezeggenschap?

De studentgeleding van de Universiteitsraad, de student- en personeelsgeleding van de Faculteitsraden en de Dienstraden volgen het bestuur van onze universiteit kritisch, geven gevraagd en ongevraagd advies en beslissen mee over belangrijke onderwerpen. De Universiteitsraad doet dat op het niveau van het College van Bestuur, de Faculteitsraad doet dat op het niveau van de faculteit, en de Dienstraad doet dat op het niveau van de centrale diensten. Lees meer over hun werk en contactgegevens in de organisatiegids.

Waarom zou ik me kandidaat stellen?

Niet alleen biedt een rol in de medezeggenschap de kans om studenten- en personeelsbelangen te vertegenwoordigen, het zorgt ook voor goed bestuur. Daarnaast biedt het je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van netwerken, onderhandelen, argumenteren en beoordelen van beleid. Ook ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteit!

Hoe stel ik me kandidaat?

Je kunt je kandidaat stellen door de juiste formulieren in te vullen en deze in te dienen bij het Centraal Stembureau op 17 of 18 maart. De benodigde informatie en formulieren zijn te vinden op de website van de medezeggenschap of verkrijgbaar bij de universitaire stembureaus.

Stel je kandidaat!