Publiek gezocht voor nieuw tv-programma 'Misdaadcollege'

18 februari 2020

Foto: Valerie Kuypers

Op welke manier kwam de zaak van de insulinemoorden aan het licht? Hoe liepen de Nederlandse Bonnie en Clyde tegen de lamp? En welke technische middelen waren nodig om de beruchte 'seriesteker' op te pakken?

In het televisieprogramma Misdaadcollege van omroep WNL vertellen politie en justitie voor één keer hoe ze vier geruchtmakende misdaadzaken wisten op te lossen. Door intensief speurwerk en soms door ogenschijnlijk stom toeval werden de daders in de kraag gevat.

Onder leiding van Rick Nieman geven de onderzoeksleiders van de politie, de Officier(en) van Justitie en andere directbetrokkenen volledige opening van zaken. Het publiek in de zaal heeft daarbij de mogelijkheid om vragen stellen over het verloop van het onderzoek.

De zaken die behandeld worden in Misdaadcollege zijn: de SUV-steker die Egmond en omstreken maanden in zijn greep hield; kinderuitbuiting in Amsterdam, waarbij Oost-Europese-kinderen gedwongen werden om te zakkenrollen; de insulinemoorden in de regio Rotterdam, waar een leerling-verpleger dementerende mensen insuline toediende en de klopjacht op de ‘Nederlandse Bonnie en Clyde’, die in 2014 een spoor van geweld achterlieten door het hele land.

Heb jij een van deze zaken met speciale aandacht gevolgd? Wil je graag een vraag stellen aan een van de directbetrokkenen of heb je simpelweg een grote interesse in misdaadzaken? Meld je dan snel aan om aanwezig te zijn bij de opnames van Misdaadcollege in de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem op 30 en 31 maart, 1 en 2 april.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.