SummerCourt 2020 afgelast vanwege coronacrisis

19 maart 2020

De Raad van Advies-voorzitters hebben in overleg met de Raad voor de rechtspraak, het PaG en SSR besloten de SummerCourt-week in juli niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis.

Als de rust binnenkort hopelijk snel terug is, zal de prioriteit liggen bij het inhalen van de primaire taken en zal dit een enorme werkdruk geven. Hierdoor zal er weinig tijd en ruimte beschikbaar zijn om de studenten in juli 2020 te kunnen begeleiden. Solliciteren is derhalve niet meer mogelijk.

SummerCourt biedt maatschappelijk betrokken rechtenstudenten een week lang een kijkje in de keuken van de rechter en de officier van justitie. Hoe komt een rechter tot zijn oordeel en welke afwegingen maakt een officier van justitie? En hoe ziet hun week er eigenlijk uit? Om die vragen te beantwoorden ga je in die week zelf vonnissen schrijven, zelf een requisitoir houden, zelf een zitting leiden en zelf met de politie in gesprek over bevoegdheden die zij willen inzetten.

Dit jaar vindt Summercourt 2020 in Rotterdam plaats van 6 tot en met 10 juli. De wervingsperiode loopt van 16 maart tot en met 12 april 2020.

Wij hopen in de wervingsperiode veel inschrijvingen tegemoet te mogen zien van studenten. Het is een jaarlijks terugkerende week voor de universitaire rechtenstudenten in het laatste jaar van hun bachelor of in de masterfase, die met beide benen in de maatschappij staan.