Oproep: stel beschermingsmiddelen beschikbaar aan het LUMC

16 maart 2020

In Nederland ontstaat in de zorg een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en brillen. Deze beschermingsmiddelen zijn nodig om de zorgtaken goed te kunnen uitvoeren. Niet alleen voor de behandeling van corona-patiënten, maar ook voor andere patiënten die extra zorg nodig hebben.

Het LUMC, net als andere ziekenhuizen, heeft nog maar een voorraad voor enkele dagen. Daarom vraagt het LUMC aan haar partners, zoals de Universiteit Leiden, om zoveel mogelijk beschermingsmiddelen ter beschikking te stellen.

Wij vragen u te inventariseren welke persoonlijke beschermingen u aan het LUMC beschikbaar wilt stellen en dit te laten weten aan de afdeling VGM: Afdeling_Veiligheid_en_Milieu@Lumc.nl