Verhuizing Arsenaal en verbouwingen gaan door

19 maart 2020

Vanwege de corona-maatregelen blijven studenten sowieso thuis en medewerkers zoveel als mogelijk thuis. Toch is er bedrijvigheid in de panden van de faculteit Geesteswetenschappen. De verhuizing van spullen van medewerkers naar het Arsenaal is deze week gestart. Ook andere werkzaamheden vinden doorgang. Deze werkzaamheden vinden plaats om de Humanities Campus te kunnen realiseren.

Verhuizing Arsenaal

Op maandag 16 maart is de verhuizing van de spullen van de medewerkers van het LUCAS en medewerkers van de gedeelde BA opleidingen Engels en Duits van het LUCAS en LUCL naar het Arsenaal gestart. De verhuizing wordt deze week afgerond, waarna op een later moment de technische faciliteiten rondom de werkplekken geïnstalleerd worden.

Het monumentale pand is de afgelopen maanden grondig verbouwd tot een moderne lichte locatie. Je vindt er maar liefst 100 zelfstudieplekken, twee collegezalen ofwel Active Learning Classrooms met een modulaire inrichting, werkkamers voor medewerkers, koffiecorners, ruimtes voor de verschillende studieverenigingen en de onderwijsadministratie.

Werkzaamheden Reuvensplaats

Onder de Reuvensplaats wordt gewerkt aan een ruime fietsenstalling en in de week van 23 maart worden ca. 400 nieuwe fietsenrekken geleverd. Na 6 april wordt besloten wanneer de fietsenstalling open gaat.

Werkzaamheden Lipsius

Tenslotte wordt er in het Lipsius volop gebouwd aan extra onderwijszalen. In totaal zullen er voor de zomer 23 extra onderwijszalen gerealiseerd zijn.

Voorzorgsmaatregelen bouwvakkers

Je vraagt je misschien af; 'moeten de bouwvakkers die aan de verbouwingen werken niet thuisblijven?' Thuiswerken is voor hen vanzelfsprekend onmogelijk, daarom is met hen afgesproken dat zij de bekende maatregelen nemen en dat zij thuisblijven als ze zich niet lekker voelen of verkouden zijn.

Bouwen aan de Humanities Campus

Ondanks de huidige omstandigheden blijven we grote en kleine stappen zetten richting de realisatie van de Humanities Campus: met de eerdere ingebruikname van het P.J. Vethgebouw, de inhuizing van het Arsenaal en de genoemde werkzaamheden in de komende periode.

Voor meer informatie over de Humanities Campus zie deze projectsite of stel je vraag via hc-info@hum.leidenuniv.nl.