Vacature: Faculteitslid Leids Universitair Studentenplatform (LUS) 2020-2021

28 april 2020

Voor het collegejaar 2020-2021 zoekt het Leids Universitair Studentenplatform per 1 september 2020 nieuwe faculteitsleden. Het faculteitslid ondersteunt bij het organiseren van studentenbijeenkomsten over onderwijs- en studentenzaken, de LUS inputweek en heeft een goed oog op het reilen en zeilen op zijn of haar faculteit.

Over het LUS

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs tijdens de opening van het academische jaar. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten. Ook onderhoudt het faculteitslid nauw contact met de studentassessor van het faculteitsbestuur. De inspanning van een Faculteitslid van het Leids Universitair Studentenplatform vergt circa 2-3 uur per week. De Universiteit stelt een tegemoetkoming beschikbaar.

Profiel

Om in aanmerking te komen voor de vacature dienen kandidaten te beschikken over het volgende profiel:

• Je hebt een groot netwerk binnen je eigen faculteit;
  • Je bent geïnteresseerd in de universitaire actualiteiten, studentenpolitiek en onderwijsontwikkeling;
  • Je hebt affiniteit met het opkomen voor studentenbelangen en studenten te vertegenwoordigen;
  • Je bent proactief in organisatie, sociaal in benadering en vertrouwd om te werken in groepsverband;
  • Je bent je bewust van de verantwoordelijkheden die bij het LUS komen kijken. Dit zijn onder andere geregeld vergaderen, bijeenkomsten organiseren en colleges bezoeken voor de Leidse Onderwijsprijs.

Interesse?

Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij het huidige LUS-lid van jouw faculteit of assessor. Voor overige vragen kun je mailen naar de voorzitter van het LUS, Dirk van Vugt, via lus@sea.leidenuniv.nl.

Deadline: 20 mei

Solliciteren kan t/m 20 mei 2020 per e-mail. Stuur een motivatiebrief (max. 1 A4) en cv naar het huidige LUS-lid van jouw faculteit en de assessor van jouw faculteit.