Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Vacature: student-lid Opleidingsbestuur Instituut Politieke Wetenschap

30 april 2020

Beste studenten,

Voor het aankomende academische jaar (2020-2021) zoekt het Opleidingsbestuur van het Instituut Politieke Wetenschap een nieuw student-lid. Dit is een belangrijke functie waarin je verantwoordelijk bent voor het vertegenwoordigen van de belangen en perspectieven van studenten binnen het bestuur. Het huidige student-lid beschrijft het als “misschien wel de beste baan die een student kan vinden. Je bent betrokken bij het dagelijkse management van de BSc- en MSc-programma's van het Instituut, je doet waardevolle ervaring op en vertegenwoordigt je medestudenten, en je wordt betaald!"

Het student-lid werkt voor 6 uur per week voor het Instituut. Gezien de internationale setting is actieve beheersing van het Engels een vereiste. De functie van student-lid loopt van 1 september 2020 tot 31 augustus 2021. Hieronder vind je meer details over deze functie en de sollicitatieprocedure.

Als student-lid woon je de bestuursvergaderingen bij en geef je het studentenperspectief op alles wat met de opleidingen van Politieke Wetenschap te maken heeft. Daarnaast vorm je de schakel tussen het Instituut en de studenten en werk je met andere studenten op instituuts- en facultair niveau samen om de belangen van alle Bachelor- en Masterstudenten zo goed mogelijk te waarborgen.

Takenpakket:

 • Bijwonen van bestuursvergaderingen
 • Zitting in het (facultair) Studenten Opleidingsbesturen Overleg (1x per maand)
 • Organiseren en uitvoeren van de verkiezingen voor de Opleidingscommissies (OLC)
 • Monitoren van de studentleden van de OLC.
 • Zitting nemen als student-lid in benoemingsadviescommissies voor nieuwe docenten

Functie-eisen:

 • Je dient als student gedurende het collegejaar 2019-2020 ingeschreven te staan voor één van de Bachelor specialisaties (Politicologie, IP/IBO of IRO) ofwel één van de Master specialisaties van het Instituut Politieke Wetenschap.
 • Je bent tijdens het studiejaar consequent beschikbaar en hebt geen langdurige reisplannen, zoals studeren in het buitenland.
 • Je kunt werken met zowel Nederlandse als Engelse documenten.
 • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie en documenten die vanuit het Instituut gedeeld worden.
 • Je bent flexibel beschikbaar voor ad hoc overleg en besluitvorming. In het studiejaar 2020-2021 zijn de maandagmiddagen gereserveerd voor bestuursvergaderingen.
 • Je bent bereid je in te zetten om de band tussen het Instituut, zijn studenten in zowel Leiden als Den Haag en verschillende organisaties te onderhouden. Gemaakte reiskosten tussen Leiden-Den Haag worden vergoed.

Ben jij enthousiast en gemotiveerd om deze functie vanaf 1 september te bekleden, solliciteer dan nu! Stuur een korte motivatiebrief en je CV naar het huidige student-lid Dhwani Goel (studentlid.pol@fsw.leidenuniv.nl). Ook voor vragen kan je met het huidige student-lid contact opnemen.

Namens het Opleidingsbestuur,

Dhwani Goel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.