Vacature: voorzitter Leids Universitair Studentenplatform (LUS)

14 april 2020

Voor het studiejaar 2020-2021 zoekt het College van Bestuur per 1 september 2020 een voorzitter voor het Leids Universitair Studentenplatform (LUS). Je kunt tot en met 3 mei solliciteren.

Het Leids Universitair Studentenplatform

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten.

Taken

De functie betreft een breed takenpakket. De voorzitter zit onder andere de interne vergaderingen met het LUS voor, is hoofdverantwoordelijk voor de organisatie en logistiek van de LUS bijeenkomsten, onderhoud het contact met verschillende partijen binnen de Universiteit Leiden en neemt plaats in de Plexus Adviesgroep. Ook rijkt de voorzitter de Leidse Onderwijsprijs uit tijdens de opening van het academisch jaar. Daarnaast kan de voorzitter van het LUS benaderd worden voor het plaatsnemen in universitaire stuur- en klankbordgroepen.

Profiel

Om in aanmerking te komen voor de functie dien je te beschikken over het volgende profiel:

• Je beschikt over uitstekende communicatieve en motiverende vaardigheden;
  • Je bent organisatorisch sterk en gestructureerd;
  • Je hebt een proactieve werkhouding;
  • Je beschikt over een groot netwerk binnen de Universiteit Leiden en haar faculteiten;
  • Je hebt een aantoonbare interesse voor hoger onderwijs en het behartigen van studentenbelangen;
  • Je beschikt over een vloeiende (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in het voorzitterschap en beschikt over de vaardigheden om een commissie te motiveren en taken te delegeren;
  • Je bent voor een periode van minimaal 1 jaar beschikbaar voor deze functie.

Tegemoetkoming

De inspanningen van de voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform vergen ca. 8 uur per week. De universiteit stelt hiervoor een tegemoetkoming beschikbaar.

Meer informatie

Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij de huidige voorzitter, Dirk van Vugt, via lus@sea.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan uiterlijk tot en met 3 mei 2020. Je kan je motivatiebrief (max. 1 A4) en curriculum vitae sturen naar lus@sea.leidenuniv.nl t.a.v. Dirk van Vugt.