Word Maatje voor Thuis bij Schoolwerk

15 mei 2020

Wil jij je inzetten voor de maatschappij? Dan is het echt iets voor jou om een MATS te worden: een Maatje voor Thuis bij Schoolwerk. Als MATS ga je een kind in de leeftijdscategorie tussen 4 en 16 jaar begeleiden.

Je hebt meerdere keren per week contact met jouw leerling, bv. 2-3 keer een half uur, of iedere dag wat korter). Sinds begin mei hebben al zo’n 45 kinderen een MATS gekregen, maar er is nog meer vraag!

MATS is een project van Jes Rijnland, zij hebben allerlei programma’s voor kinderen die vaak (maar niet altijd) in wat moeilijker omstandigheden leven. Deze kinderen kunnen een extra zetje in de rug én een luisterend oor in deze tijd goed gebruiken.

Vanzelfsprekend krijg je eerst uitleg over de inhoud van het project en over de doelgroep. Daarnaast biedt Jes Rijnland jou een training aan, zodat je goed voorbereid begint als MATS. Wanneer je aan de slag bent als MATS kun je altijd overleggen met de projectbegeleider.

Bekijk de profielschetsprogrammawebsite en flyer voor meer informatie.

Dus: heb je nu tijd ‘over’ en wil je die op een nuttige manier gebruiken? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Alvast bedankt voor je hulp en veel succes & plezier als MATS!

Ja, ik word MATS!