Gedeeltelijke versoepeling maatregelen: wat doet de universiteit?

20 mei 2020

Inmiddels zitten we alweer tien weken in onze universitaire lockdown. En al die tijd doen we ons onderwijs vrijwel uitsluitend online en vanuit huis. En hoewel er ook een zekere gewenning optreedt, valt dat bepaald niet altijd mee. Maar er is gelukkig ook goed nieuws. Nu de coronacurve aan het afvlakken is, worden de maatregelen, ook voor de universiteiten, stapje voor stapje, versoepeld.

Vanaf 15 juni weer practica en toetsen in universitaire gebouwen

Een belangrijke versoepeling is de aankondiging dat vanaf 15 juni weer practica en toetsen mogen plaatsvinden op universiteiten, zo is op 19 mei aangekondigd. Deze onderwijsactiviteiten mogen plaatsvinden tussen 11.00 en 15.00 uur en na 20.00 uur. Wat dit precies zal betekenen voor de Universiteit Leiden, wordt op dit moment uitgewerkt. We zullen in de periode van 15 juni tot eind van het collegejaar voorrang geven aan de volgende zaken:

• Practica;
  • Tentaminering en/of toetsing die niet op afstand uitgevoerd kan worden;
  • Afstudeerders, die zonder toegang tot het gebouw hun afstudeerproject niet kunnen afmaken;
  • Mentoring van kwetsbare studenten.

Houdt onze website met updates in de gaten: zodra er nieuwe informatie is, vermelden we het daar. En natuurlijk zullen studenten voor wie op een bepaald moment wel onderwijs of toetsing op locatie mogelijk is, daarover door hun opleiding worden geïnformeerd.

Stapsgewijs naar het nieuwe normaal

De lichten gaan dus heel voorzichtig op groen. Tegelijkertijd weten we dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn. Samen met de faculteitsbesturen bereiden we verschillende scenario’s voor, voor de laatste maanden van dit collegejaar en voor een voorzichtige heropening van delen van ons onderwijs vanaf september. We hebben uiteengezet hoe we dat doen, en wat voor nu onze plannen zijn. Dat lees je allemaal in het bericht ‘Stapsgewijs naar het nieuwe normaal’.

Stapsgewijs naar het nieuwe normaal

Hoe gaan we om met versoepeling van de maatregelen?