Geen exchangeprogramma’s eerste semester studiejaar 2020 – 2021

28 mei 2020

De onderwijsexchangeprogramma’s binnen en buiten Europa gaan het eerste semester niet door. Dit geldt voor zowel studenten die in het buitenland willen gaan studeren (uitgaande studenten), als buitenlandse studenten die hier willen komen studeren (inkomende studenten).

Het College van Bestuur heeft dit besluit genomen omdat er de komende maanden nog veel onzekerheid zal zijn over gezondheidssituaties, reisadviezen en het aanbod van fysiek en online onderwijs aan de Nederlandse en de buitenlandse universiteiten. We begrijpen dat het een grote teleurstelling is. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het Coronavirus is exchange in het tweede semester naar verwachting wel weer mogelijk.

Uitwisseling gaat niet door, minorplaatsen opgehoogd

Met alle uitgaande uitwisselingsstudenten wordt contact opgenomen. In overleg wordt gekeken naar alternatieven. Een alternatief voor bachelorstudenten is het volgen van een minor. De capaciteit van de minoren in Leiden voor dit najaar is uitgebreid met 702 plaatsen. Alle studenten die op de wachtlijst staan en alsnog geplaatst worden krijgen hierover uiterlijk 29 mei bericht. Heb je je nog niet aangemeld voor een minor? Bekijk dan het overzicht voor het aanbod. Deadline voor inschrijving is 15 juli.

Stage, veldwerk of andere redenen om naar het buitenland te reizen

Ben je van plan om voor een andere reden naar het buitenland te gaan, zoals stage, veldwerk, onderzoeksprojecten, coschappen of verplicht buitenlandverblijf? Dan geldt bovenstaande niet voor jou. Neem contact op met de buitenlandcoördinator van jouw faculteit om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de buitenlandcoördinator van jouw faculteit.