Het Leiden Leadership Programme (LLP) zoekt nieuw talent

6 mei 2020

Het Leiden Leadership Programme (LLP) is een extracurriculair honoursprogramma (20 EC) voor masterstudenten. Het doel van het LLP is jonge, getalenteerde academici hun eigen talenten én die van anderen te leren identificeren en optimaal te benutten. Het programma is heel flexibel ingericht; hierdoor is het goed te combineren met de reguliere masteropleiding. Ook voor studenten met een stage, co-schappen of een verplicht buitenlandverblijf in de master vinden we een oplossing.
Het is een intensief programma, maar dankzij de begeleiding en het enthousiasme van de deelnemers, haalt 98 procent de eindstreep. De studenten zijn er ook erg enthousiast over: ze geven aan dat het LLP een verrijkende aanvulling op de reguliere masteropleiding is (4,7 uit 5) en dat ze het aan zouden raden aan andere studenten (4,5 uit 5).

Wie zoeken we?

Het LLP zoekt een diverse groep studenten uit alle studierichtingen die

·         gemotiveerd en ambitieus zijn

·         een extra uitdaging naast hun master aan kunnen

·         bereid zijn tot kritische zelfreflectie

·         willen experimenteren met leiderschapsvaardigheden in een uitdagende praktijkomgeving

·         het leuk vinden om buiten hun vakgebied te kijken

·         en voldoende Nederlands spreken om een Nederlandstalig programma te volgen. Voor Engelstalige studenten is er een kleiner programma van 5 EC: het International Leiden Leadership Programme.

We zoeken dus niet per se leiders in de dop, maar slimme studenten die met wat extra bagage (nog) meer impact kunnen hebben in hun toekomstige werkveld (PhD, overheid, bedrijfsleven). Studenten met een meerjarige masteropleiding mogen zelf kiezen in welk jaar ze het LLP zouden willen volgen, dus onze doelgroep bestaat uit zowel bachelorstudenten in de laatste fase als eerstejaars masterstudenten.

Meer informatie over beide programma's is te vinden via www.leadership.leidenuniv.nl en illp.leiden.edu. We organiseren op 6 en 18 mei ook meeloopdagen over het LLP.