Met studievertraging toch starten met master

15 mei 2020

Wij zien hoeveel impact de corona-uitbraak op studenten heeft en willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de gevolgen hiervan voor jullie zo klein mogelijk zijn. Wil jij aan een master bij de Universiteit Leiden beginnen, maar lukt het je niet om voor het einde van het collegejaar je bachelor af te ronden? Als universiteit willen we jou een oplossing bieden.

Van het ministerie van OCW mogen universiteiten dit jaar studenten, die hun bachelor nog niet hebben afgerond, toelaten tot een master onder voorwaarden die de universiteiten zelf stellen. Het College van Bestuur heeft in overleg met de medezeggenschap voor twee varianten gekozen om goed aan te kunnen sluiten bij de praktijk van verschillende opleidingen.

Variant 1: Bij deze opleidingen mag je nog in september 2020 opdrachten of toetsen van je bachelor afronden.

Variant 2: Bij deze opleidingen kan je terwijl je je bachelor tijdens studiejaar 2020/2021 afrondt al voorwaardelijk met je master te beginnen als je voldoet aan de daartoe gestelde voorwaarde(n) door de opleiding.

Dit aanbod geldt voor wo-bachelorstudenten die dit studiejaar zijn ingeschreven aan een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs en studenten met de nationaliteit van een EU-land en Liechtenstein, Noorwegen en IJsland (EER) die een bacheloropleiding buiten Nederland moeten afronden. In sommige gevallen geldt dit ook voor instroom vanuit een schakeljaar of premaster naar een wo-master. Naast deze twee bijzondere varianten biedt een groot aantal opleidingen een regulier tweede instroommoment aan in het studiejaar.

Wil je gebruikmaken van bovenstaande mogelijkheid? Kijk op het opleidingsdossier van de masteropleiding die je wilt volgen welke variant voor jou van toepassing is.

Vragen?

Heb je vragen over toelating en inschrijving, stel je vraag aan het Frontoffice Studentzaken met het online contactformulier, met als onderwerp ‘Verzoek tot toelating’.

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding, neem dan contact op met studieadviseur van de masteropleiding die je wilt volgen. Je vindt hen bij contact in het opleidingsdossier.