Ga stemmen voor de universitaire verkiezingen

19 mei 2020

Er valt wat te kiezen in de universitaire verkiezingen, van maandag 25 mei tot vrijdag 29 mei. Je kunt stemmen voor jouw vertegenwoordigers in zowel de Universiteitsraad als je Faculteitsraad. Zij beslissen mee over belangrijke onderwerpen binnen de Universiteit Leiden, zoals onderwijskwaliteit, nieuwe gebouwen, faciliteiten en duurzaamheid.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Op wie kan je stemmen voor de Universiteitsraad?

Deze studentenpartijen doen mee aan de universitaire verkiezingen:

• CSL
  • De Democratische Studenten Partij - Den Haag (DSP)
  • Liberale Studentenpartij (LSP)
  • Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS)
  • Ondernemende Studenten Leiden (ONS Leiden)
  • Partij voor Biomedische Studenten (PBMS)

Je kunt hier meer lezen over de partijen. Lees ook dit nieuwsbericht waarin de lijsttrekkers van de partijen zich presenteren en vertellen waarom je moet gaan stemmen.

Op wie kan je stemmen voor de Faculteitsraad?

Het verschilt per faculteit welke studentenpartijen en kandidaten meedoen aan de verkiezingen voor de Faculteitsraad. Bekijk hier een overzicht van alle kandidaten. Ook kun je de websites van de partijen raadplegen om meer te weten te komen over hun kandidaten en deelname aan de facultaire verkiezingen.

Hoe kun je stemmen?

Van maandag 25 mei 9.00u tot vrijdagmiddag 29 mei 16.00u kun je je stem uitbrengen voor de studentgeleding van de Universiteitsraad en de studentgeleding van je Faculteitsraad. De verkiezingen duren dit jaar vijf dagen. Op de eerste dag krijg je een e-mail met daarin een link naar de stempagina. Na het invullen van je ULCN gegevens kun je stemmen.

Online bekendmaking

Op donderdag 4 juni zal de voorzitter van de Universiteitsraad, Charlotte de Roon, de uitslag van de verkiezingen bekendmaken.  Je bent van harte welkom de bekendmaking online te volgen. De resultaten worden tevens gepubliceerd op universiteitleiden.nl/verkiezingen.