Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Gestrest of somber? Vul de vragenlijst in voor een persoonlijk advies

9 juni 2020

Als student krijg je veel voor je kiezen en het combineren van een sociaal leven, studie, werk en sporten lijkt soms een hele uitdaging. Dat maakt het extra belangrijk om bewust bezig te zijn met je welzijn en goed voor jezelf te zorgen. De universiteit wil je hierbij helpen. 

Om die reden is de Universiteit Leiden aangesloten bij Caring Universities, een initiatief dat het psychisch welzijn van studenten wil verbeteren. Met een online vragenlijst wordt je mentale gezondheid anoniem en laagdrempelig in kaart gebracht. Na het invullen ontvang je een terugkoppeling over jouw stressniveau, stemming en angst waardoor je meer inzicht in je eigen mentale welzijn kunt krijgen. 

Wat je er daarna mee doet is natuurlijk aan jou, maar als uit de vragenlijst blijkt dat je bepaalde klachten hebt en deze hier aanleiding toe geven nodigen wij je uit om er zelf anoniem en onder begeleiding van een gratis e-coach mee aan de slag te gaan. 

De vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten en kan op elk moment worden stopgezet. Je kunt vragen verwachten over psychische problemen (bijv. depressie en angst) maar ook andere relevante dingen als persoonlijkheid en je dagelijks functioneren. 

Je zult vanzelf een link ontvangen naar de vragenlijst via de mail.

En daarna? Online programma's

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je persoonlijke terugkoppeling over jouw stressniveau, stemming en angst op basis van je antwoorden en ontvang je een advies. Dit advies kan variëren, maar kan een verwijzing zijn naar je huisarts, een psychologenpraktijk of de studentenpsychologen.

Voor een aantal klachten heeft Caring Universities online programma's ontwikkeld, zoals voor stress- en stemmingsklachten. Deze programma's bieden je een manier om zelf, anoniem en geheel kosteloos met je klachten aan de slag te gaan, onder begeleiding een gratis online coach. 

Het Caring Universities team is hard aan het werk om het programma-aanbod te blijven vergroten, zodat je met steeds meer klachten zelf aan de slag kunt. 

Een internationale uitdaging

Caring Universities is onderdeel van het internationale initiatief: de 'World Health Organization College Student Mental Health Surveys' (WHM-ICS). De online vragenlijst is gemaakt aan Harvard University en wordt wereldwijd verspreid door de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Caring Universities gaat nog een stap verder en biedt studenten gratis online programma’s aan voor psychische problemen. De volgende universiteiten maken deel uit van Caring Universities:

  • Vrije Universiteit Amsterdam,
  • Universiteit Leiden,
  • Universiteit Utrecht en
  • Universiteit Maastricht.

Meer informatie en contact

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.