Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Doe mee aan de Dr. P.A. Tiele-Stichting Scriptieprijs 2020!

17 juni 2020

In 2020 schrijft de Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.

Tiele-scriptieprijs 2020
De Tiele-Stichting looft een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap in de ruimste zin van het woord. Deelname staat open voor iedere studerende aan een WO- of HBOopleiding in Nederland en Vlaanderen. De scriptie moet zijn afgerond en door de onderwijsinstelling zijn aanvaard in het academisch jaar 1 september 2019 – 1 september 2020.

Prijs en publicatie
Voor de beste inzending looft de Tiele-Stichting – gesponsord door de Nederlandse Taalunie – een prijs van € 1.000,- uit. Daarnaast ondersteunt de Tiele-Stichting de publicatie van de scriptie in een passend vakblad, op internet of als afzonderlijke publicatie met behulp van een subsidie van maximaal € 1.000, - afkomstig van de Stichting Frederik Mullerfonds. De sluitingsdatum voor de inzending is 1 oktober 2020.

Inlichtingen en inzending
Inlichtingen over de scriptieprijs zijn te verkrijgen bij Eline Gielen, coördinator van de TieleStichting, e-mail: info@tiele-stichting.nl, website: www.tiele-stichting.nl. De scriptie dient als een PDF- of Word-document via email gezonden te worden aan info@tielestichting.nl. Bij ontvangst wordt een bevestiging gestuurd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.