Onderwijs, Sociaal

Stageplaats RMO - afdeling collecties (Egypte)

15 juni 2020

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. De conservatoren verrichten onderzoek naar de collectie, maken tentoonstellingen, beantwoorden vragen van bezoekers en werken samen met verschillende afdelingen, zoals educatie en PR, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van educatieve producten en de activiteiten en de marketing ervan. Als stagiair(e) bij de afdeling Egypte werk je actief mee aan alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling.

Wat bieden we?

Mits de COVID19-situatie het toestaat, bieden we in de winter 2020 (vanaf September, minimaal twee dagen per week) een veelzijdige en leerzame stage met afwisselende werkzaamheden:

• Inventariseren van de museumobjecten en onderhouden/aanvullen van de collectiedatabase (o.a.
  • onderzoek over bepaalde deelcollecties en schrijven van korte teksten).
  • Archiefonderzoek
  • Meewerken aan de ontwikkeling van reizende tentoonstellingen
  • Meewerken aan het beantwoorden van binnenkomende vragen
  • Schrijven van korte teksten voor Facebook of de museumwebsite

Andere werkzaamheden op de afdeling en een eventuele stage-opdracht worden z.s.m. na aanvang van de stage geformuleerd.

Wie zoeken we?

We zoeken een creatieve derdejaars BA, MA/RMA of PhD student/e binnen de opleiding egyptologie, archeologie, (kunst)geschiedenis, of museologie met een aantoonbaar interesse in minstens één van de Egyptische deelcollecties. Daarmee bedoelen we dat je een duidelijke affiniteit met een bepaalde groep van objecten hebt die blijkt uit je studiekeuzes en/of eerdere onderzoek. Je schrijft vlot, kan zelfstandig werken, toont initiatief en kan goed in een team samenwerken. Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands (in woord en schrift) en kennis van TMS zijn een pre. Daarnaast heb je veel affiniteit met musea en duidelijke eigen onderzoeksinteresses. Het is van belang dat je graag met zowel je handen als je hoofd werkt. Onze voorkeur gaat uit naar een beschikbaarheid van minimaal 16 uur per week, voor een periode van 2-3 maanden. De vaste werkdagen zijn in overleg in te delen.

Iets voor jou?

Mail vóór 1 september je CV en een heldere brief over je motivatie en ideeën voor je gewenste projectwerkzaamheden naar conservator Dr. Lara Weiss.

Stages op andere afdelingen

Als je stage wilt lopen op een andere afdeling van het museum, neem dan contact op met de afdeling Personeel & Organisatie, Simone Swertz, tel. 071 - 5163 190, of stuur een mail