Bedenk een plan en maak kans op de Van Bergenprijs

27 juli 2020

Hoe breng je Nederlandse en internationale studenten samen in corona-tijd

Thuiswerken, alleen studeren, legpuzzels leggen, brood bakken, in de huidige corona-tijd ben je nogal op jezelf aangewezen. Dit gaat niet iedereen even goed af. Studenten kunnen zich eenzaam voelen en vinden het lastig om contact te maken of te behouden. Niet alleen de studieresultaten lijden hieronder, maar ook het algemene welzijn van de student. Hier kan jij iets aan doen!

Met de jaarlijkse Van Bergenprijs beloont het Van Bergenfonds de beste ideeën om studenten dichter bij elkaar brengen. Heb jij een creatief idee om internationale en Nederlandse studenten corona-proof samen te brengen, zowel in persoon als digitaal? Hoe zorgen we voor goede integratie van internationale studenten? Hoe stimuleren we het contact met hun Nederlandse studiegenoten? Hoe betrekken we studenten die vanuit hun thuisland studeren bij onze studievereniging of werkgroep, zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen?

Bedenk een plan en maak kans op de Van Bergenprijs van maximaal 5000 euro om je idee uit te voeren. Lees meer over de procedure en criteria op deze website. Dit jaar kunnen meerdere plannen de prijs winnen.

Deadline:  23 oktober 2020. Studieverenigingen, faculteiten en instituten kunnen het gehele jaar door voorstellen indienen. Voor hun plannen geldt een versnelde beoordelingsprocedure.