Buddy’s gezocht voor studenten in zelfquarantaine

19 oktober 2020

Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen en een medestudent te helpen? De Universiteit Leiden doet er alles aan om studenten te ondersteunen in deze tijden van corona. We zijn hard op zoek naar studenten die het leuk zouden vinden om zowel Nederlandse als internationale studenten, die in zelfquarantaine zitten, te helpen.

Wie zoeken we?

Studenten die een paar uur per week (max. 3 uur) een (internationale) student die in zelfquarantaine zit, willen helpen.

Waarom?

Sommige studenten zullen de komende tijd in zelfquarantaine moeten. Of omdat zij, of iemand in hun omgeving, positief zijn getest op het coronavirus. Of omdat ze net in Nederland zijn aangekomen, vanuit een land/regio met kleurcode oranje of rood. De overheid geeft namelijk het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan als je uit landen met een oranje of rood reisadvies (terug)reist naar Nederland. Zie: FAQ voor studenten uit gebieden met een rode of oranje kleurcode

Wat houdt het in?

Je benadert de student telefonisch of online, zodat deze sociaal contact heeft in de eerste periode van zijn studietijd. Aangezien studenten in quarantaine niet zelf de deur uit mogen, doe je maximaal twee keer per week boodschappen voor de student.

Ga je zelf in quarantaine en kun je ondersteuning gebruiken?

Wanneer en hoe lang?

De thuisquarantaine duurt 10 dagen, gedurende deze periode help je de student door contact te onderhouden en eventueel boodschappen te doen.

Wat krijg ik ervoor terug?

In de eerste plaats veel dankbaarheid van de student die zijn huis niet uit kan. Ook krijg je een kleine vrijwilligersvergoeding (10 euro per uur, max. 3 uur per week).

Geef je op als buddy

Vul het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt de coördinator van de buddy’s contact met je op en krijg je een uitgebreidere omschrijving van deze buddy-service.

Aanmeldformulier