Buddy’s gezocht voor aankomende studenten in thuisquarantaine

31 juli 2020

Lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen en een nieuwe student aan onze universiteit te helpen? De Universiteit Leiden doet er alles aan om aankomende studenten een warm welkom te geven, ook al is dit door corona een grotere uitdaging dan in voorgaande jaren. We zijn hard op zoek naar zittende studenten, die het leuk zouden vinden om (internationale) studenten in zelf-quarantaine te helpen.

Wie zoeken we?

Huidige studenten die een paar uur per week (max. 3 uur) een aankomende (internationale) student in thuisquarantaine willen helpen.

Waarom?

Sommige nieuwe studenten zullen in thuisquarantaine moeten zodra zij in Nederland arriveren,  vanuit een land/regio met kleurcode oranje of rood. De overheid geeft namelijk het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan als je uit landen met een oranje of rood reisadvies (terug)reist naar Nederland. Zie: FAQ voor studenten uit gebieden met een rode of oranje kleurcode

Wat houdt het in?

Je benadert de student telefonisch of online, zodat deze sociaal contact heeft in de eerste periode van zijn studietijd. Aangezien studenten in thuisquarantaine niet zelf de deur uit mogen, doe je maximaal twee keer per week boodschappen voor de student.

Wanneer en hoe lang?

De buddy service loopt vanaf 27 juli tot en met eind september. De thuisquarantaine duurt 14 dagen, gedurende deze periode help je de student door contact te onderhouden en eventueel boodschappen te doen.

Wat krijg ik ervoor terug?

In de eerste plaats veel dankbaarheid van de student die zijn huis niet uit kan. Ook krijg je een kleine vrijwilligersvergoeding (Eur. 10 per uur, max 3 uur per week).

Heb je interesse?

Vul dan het aanmeldformulier in. Vervolgens neemt de coördinator van de buddy’s contact met je op en krijg je een uitgebreidere omschrijving van deze buddy service.

Aanmeldformulier