Vanaf 3 augustus: extra stap voor veiliger inloggen bij Office 365, Teams, OneDrive en Skype

23 juli 2020

Vanaf 3 augustus is je inlog bij Office 365, Teams, OneDrive en Skype for Business nog beter beveiligd met een extra stap. Je bevestigt je inlog namelijk via een app op je telefoon: Microsoft Authenticator.

Nu doen: de app downloaden

Download nu alvast Microsoft Authenticator op je telefoon via de App store (iOS) of Play store (Android). Je hoeft de app nog niet te openen of in te stellen; dit kan pas vanaf 3 augustus.

Liever geen app?

Wil of kun je niet inloggen met de app? Kies dan voor inloggen met een SMS-bericht of automatisch telefoongesprek. In de handleiding alternatieve methode lees je hoe je dit instelt.

Privacy gewaarborgd

De universiteit heeft een verwerkingsovereenkomst afgesloten met Microsoft. De privacy van je persoonsgegevens is gewaarborgd, ook in de authenticator app.

Vanaf 3 augustus: authenticatie instellen

• Dit duurt een kwartier tot een half uur. Wacht er dus niet mee tot het moment dat je je inlog nodig hebt.
  • Meld je op al je apparaten af voor Office 365, Teams, Onedrive en Skype for Business.
  • Stel de extra beveiliging in volgens de handleiding.

Zo meld je je aan met Microsoft Authenticator

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Heb je vragen?

Neem contact op met de helpdesk van het ISSC:

•    071 527 8888
•    helpdesk@issc.leidenuniv.nl