Onderwijs op locatie: wanneer moet je thuisblijven?

19 augustus 2020

Een deel van het onderwijs is in het nieuwe collegejaar weer op locatie. Je mag alleen naar universitaire gebouwen komen als je geen risico vormt voor je medestudenten en docenten.

Regels bij onderwijs op locatie:

1. Je mag niet naar universitaire gebouwen of bijeenkomsten komen als je klachten hebt (zoals hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid). Voor de zekerheid kun je de RIVM-check doen. Als je klachten hebt moet je je laten testen op COVID-19.

2. Als je in een 'oranje of rood gebied' bent geweest waarvoor de Nederlandse overheid quarantaine adviseert, mag je 10 dagen niet naar universitaire gebouwen of bijeenkomsten komen. Het advies kan snel wijzigen, dus houd goed in de gaten of dit geldt voor het gebied waar jij vandaan reist. Check het op Nederlandwereldwijd.nl.

Quarantaine

We begrijpen dat quarantaine lastig kan zijn voor eerstejaars en voor internationale studenten. Je kunt je studie online beginnen als je (nog) niet in staat bent om naar de universiteit te komen.

Internationale studenten

In huurlocaties van de universiteit kunnen resident assistants internationale studenten ondersteunen tijdens quarantaine. Houd deze site goed in de gaten voor informatie over hoe je moet handelen bij intake-afspraken bij bijvoorbeeld de IND, gemeente en bank, als je in quarantaine moet.

Vragen?

Bekijk de FAQs over quarantaine. Vind je daar het antwoord niet? Neem dan contact op met student support services, secretariaat@sea.leidenuniv.nl of +31 71 527 8026.

Introductieweken

Ook als je deelneemt aan een introductieweek, kun je alleen meedoen met de onderdelen op locatie wanneer je je houdt aan de landelijke voorschriften en aan de regels van de organisatie van de introductieweek. Je ontvangt hierover nadere informatie van de introductieweek waarvoor je je hebt opgegeven.