Wanneer moet je in thuisquarantaine voor de start van je studie?

29 juli 2020

Als je in september start met je studie of weer gaat studeren, is je onderwijs gedeeltelijk op locatie, in universitaire gebouwen. Hier heb je alleen toegang als je geen risico vormt voor je medestudenten en docenten.

Je mag alleen naar de campus als:

1. je geen klachten (hoesten, verkouden, koorts, benauwdheid) hebt. Voor de zekerheid kun je de RIVM-check doen. Als je klachten hebt moet je je laten testen op COVID-19.

2. je twee weken in thuisquarantaine bent geweest wanneer je inreist uit een oranje of rood gebied. We verwachten dat het reisadvies regelmatig wijzigt, dus controleer goed wat geldt op de dag van inreizen.

Thuisquarantaine

We begrijpen dat thuisquarantaine lastig kan zijn voor eerstejaars en voor internationale studenten. Je kunt je studie online beginnen als je (nog) niet in staat bent om naar de universiteit te komen. In huurlocaties van de universiteit kunnen resident assistants internationale studenten ondersteunen tijdens quarantaine. Als je vragen hebt over de thuisquarantaine, bekijk dan de FAQs hierover. Houd deze site goed in de gaten voor informatie over hoe je moet handelen bij intake-afspraken bij bijvoorbeeld de IND, gemeente en bank, als je in quarantaine moet. Nog vragen waarop je geen antwoord vindt? Neem dan contact op met student support services, secretariaat@sea.leidenuniv.nl of +31 71 527 8026.

Introductieweken

Ook als je deelneemt aan een introductieweek , kun je alleen meedoen met de onderdelen op locatie wanneer je je houdt aan de landelijke voorschriften en aan de regels van de organisatie van de introductieweek. Je ontvangt hierover nadere informatie van de introductieweek waarvoor je je hebt opgegeven.

Checken en testen

Stel jezelf de vragen van de RIVM-check voor bezoekers voordat je gaat studeren in onze gebouwen of meedoet met evenementen of naar bijeenkomsten gaat. Als je klachten hebt moet je je laten testen.