Facilitair

Campusprotocol: veilig en gezond van start in het nieuwe collegejaar 2020-2021

4 september 2020

Lees dit campusprotocol goed door voordat je naar de faculteit komt!

We kunnen gelukkig weer deels onderwijs op locatie gaan verzorgen. Voor ieders veiligheid en gezondheid vragen we je het universitaire coronaprotocol te lezen voordat je naar de universiteit komt.

Melding van besmetting dringend gewenst

Wij vragen studenten dringend om bij een besmetting met het coronavirus dit te melden bij de studieadviseur. De studieadviseur geeft deze melding anoniem door aan de opleidingsdirecteur/coördinator.

We vormen met elkaar, studenten en medewerkers, een community met intensieve contacten. Het is in het belang van ieders gezondheid en veiligheid als we weten of er ergens brandhaarden (dreigen te) ontstaan.

Voor jouw werkgroepen on campus geldt aanvullend:

• Neem geen risico en blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt die kunnen wijzen op het coronavirus en/of je de afgelopen tien dagen bent teruggekeerd uit een land met een oranje of rood reisadvies - waarvoor de overheid thuisquarantaine adviseert. Je mag gedurende die tien dagen niet naar de universiteit komen. Meld je dan af voor je werkgroep op de manier zoals je je ook hebt aangemeld (veelal via het secretariaat of Brightspace) en volg je werkgroep online.
  • Het Kamerlingh Onnes Gebouw en de Sterrewacht hebben smalle doorgangen. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand, volg de met pijlen aangegeven bewegwijzering in het gebouw en geef elkaar de ruimte.
  • De (mechanische) luchtverversing binnen het KOG en de Sterrewacht is goed en er vindt geen recirculatie plaats. De lucht uit de ruimtes wordt naar buiten afgevoerd. Docenten ventileren door de deuren (regelmatig) te openen.
  • Tussen de tijdsblokken van het onderwijs, worden de onderwijsruimtes, inclusief het meubilair, gereinigd voordat een volgende groep er gebruik van maakt;
  • Je kunt niet wisselen van je werkgroepen.

Algemene regels faculteit:

• Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de werkgroep en vertrek gelijk na afloop;
  • Ontsmet bij binnenkomst je handen (desinfecterende handgel is aanwezig);
  • Schud geen handen;
  • Nies en hoest in je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Was je handen vaak en grondig;
  • Volg eventuele aanwijzingen van 'traffic controllers' op.

Zo help je mee aan de gezondheid van ons allemaal en maken we een goede start van het nieuwe collegejaar!