Onderwijs, Sociaal

Introweken gaan door met beperkingen, KMT's studentenverenigingen niet

10 augustus 2020

Op donderdag 6 augustus heeft het kabinet maatregelen aangekondigd omtrent de introductie- en kennismakingsweken voor studenten. Introductieweken mogen onder voorwaarden doorgang vinden. Voor de studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden betekent dit het volgende:

• De introductieweken EL CID, HOP en OWL kunnen doorgang vinden.
    In de zorgvuldige voorbereiding op deze programma’s in de afgelopen maanden is reeds rekening gehouden met alle maatregelen. Ook is er veelvuldig afstemming geweest met de gemeenten en GGD. Dat heeft geresulteerd in programma’s bestaande uit een online gedeelte en in alle drie de weken een fysiek deel van één dag. Hierbij komen studenten in kleine groepjes naar Leiden of Den Haag om kennis te maken met elkaar, de stad, hun studie en het studentenleven. Deze dag heeft geen avondprogramma, en de onderdelen zijn dusdanig opgezet dat de 1,5 meter afstand en andere voorzorgsmaatregelen altijd gehandhaafd worden. De programma’s van onze introductieweken voldoen daardoor reeds aan de door het kabinet gestelde beperkingen.
  • De fysieke kennismakingstijd (KMT) van studentenverenigingen kan geen doorgang vinden.
    Studentenverenigingen houden de eigen (aspirant-)leden op de hoogte; vanzelfsprekend onderhoudt ook de universiteit nauw contact met de verenigingen.

We drukken onze studenten, zowel de nieuwe eerstejaars als onze huidige bachelor- en masterstudenten, op het hart om zich aan de coronamaatregelen te houden, geen activiteiten te organiseren buiten het officiële programma van de introductieweken, en sociale contacten te beperken, om zo het risico op verspreiding van het virus te beperken.