Universiteit Leiden

nl en

Luchtverversing in onze gebouwen

26 augustus 2020

Alle onderwijsruimten zijn voorzien van mechanische ventilatie. Op de plekken waar mechanische ventilatie aanwezig is, is de luchtverversing goed. Deze ventilatie wordt een uur eerder gestart en twee uur later gestopt dan normaal en er vindt geen recirculatie plaats. Alle systemen verversen op overcapaciteit, omdat er vanwege de maatregelen minder mensen aanwezig zijn in de gebouwen en ruimtes. Niet alle werkplekken en vergaderruimten zijn overigens voorzien van mechanische ventilatie, deze ruimten dienen geventileerd te worden door het openen van ramen (wanneer dit kan). 

Gebruik géén kleine airco-units en/of ventilatoren in ruimtes waar meerdere mensen werkzaam zijn. Kleine airco-units die worden gebruikt voor het koelen van één ruimte halen meestal lucht uit die ruimte die na koeling weer wordt teruggeblazen. Ventilatoren recirculeren eveneens lucht in dezelfde ruimte. Ventilatoren kunnen wel worden gebruikt voor een open raam om de verspreiding van verse lucht in de ruimte te bevorderen. Voorkom hierbij dat de buitenlucht langs een persoon in de richting van een andere persoon wordt geblazen.

Heb je vragen of opmerkingen over de luchtverversing neem dan even contact op met de servicedesk (servicedeskDH@ufb.leidenuniv.nl). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.