Toestemming nodig voor introductie- en wervingsactiviteiten verenigingen

20 augustus 2020

Wil je vanuit een studie-, studenten- of sportvereniging een activiteit organiseren om nieuwe leden te werven of te introduceren? Vanwege het coronavirus heb je daarvoor toestemming nodig van de veiligheidsregio* en in sommige gevallen ook van de universiteit.

Dit geldt alleen voor activiteiten die zijn bedoeld om (nieuwe) studenten kennis te laten maken met de verenigingen, de studie of de stad. Reguliere activiteiten voor verenigingsleden vallen hier dus niet onder.

Tot en met 3 oktober 2020

Deze procedure geldt tot en met 3 oktober 2020. Daarna hoeven verenigingen geen onderscheid meer te maken tussen aspirant-leden en leden en gelden voor alle activiteiten de algemene coronamaatregelen en -richtlijnen van het RIVM.

Criteria

Een activiteit kan alleen goedgekeurd worden als deze voldoet aan de volgende eisen:

• De bijeenkomst vindt plaats in de veiligheidsregio Haaglanden of Hollands Midden.
  • Alle aanwezigen houden zich aan de coronamaatregelen en -richtlijnen van het RIVM.
  • Er is een kleine groep studenten aanwezig.
  • De bijeenkomst vindt plaats tussen 6:00 en 22.00 uur.
  • Er wordt geen alcohol gedronken.
  • Er wordt niet gezongen of geschreeuwd.

Toestemming vragen

PKvV-verenigingen

Is je vereniging aangesloten bij de PKvV? Neem contact op met de PKvV.
Als je niet zeker weet of je vereniging bij de PKvV is aangesloten, kun je dit navragen bij de PKvV.

Overige verenigingen

Vraag toestemming via het aanvraagformulier.

Doe het op tijd

Houd er rekening mee dat het tijd kost om je aanvraag te behandelen. Vraag daarom ministens een week van tevoren toestemming aan.

Hoe werkt het?

De universitaire werkgroep introductiedagen beoordeelt of je activiteit voldoet aan de eisen en legt dit oordeel voor aan de veiligheidsregio. Alleen als de veiligheidsregio de aanvraag vervolgens ook goedkeurt, kan de activiteit doorgaan.

Leden werkgroep introductiedagen
  • Renée Merkx (voorzitter) - Directeur Strategische Communicatie en Marketing
  • Jeroen ’t Hart - Directeur Studenten en Onderwijszaken
  • Willemijn Nieuwenhuijs - Hoofd Student Support Services
  • Thomas van Klaveren - Assessor Faculteit Governance & Global Affairs
  • Martin Braam - Gemeente Leiden
  • Sarah Jacques - Gemeente Leiden

Vragen?

Mail naar secretariaat@sea.leidenuniv.nl.

* Nederland is ingedeeld in 25 regio's die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun inwoners; voor Leiden is dit Hollands Midden en voor Den Haag Haaglanden.